Sert Sessizler 2012 Sıradışı Albüm




Sumru Ağıryürüyen ve Anıl Eraslan'ın insan sesi - viyolonsel diyaloğuna dayalı ikilileri Sert Sessizler'in ilk albümü Baykuş Müzik etiketiyle çıktı. Türkiye'de viyolonsel ve sesten oluşan ilk duo projesi olan Sert Sessizler, yaptıkları müzik türü olan özgür doğaçlama ile Türkiye'de sıradışı bir albüme imza atıyorlar.

On dört parçanın yer aldığı albümde, ikilinin özgür doğaçlamaya dayalı diyaloglarını, basit melodiler, gürültüler, organik yapılar ve ritmik sorgulamalar şekillendiriyor. Aynı zamanda, geleneksel ezgiler ve müzisyenlerin kendi besteleri de kimi zaman bunlara eşlik ediyor. Albüm, özgür doğaçlama açısından giderek önemli bir merkez haline gelen İstanbul'da, insan sesi ve viyolonsel kullanımı açısından bir ilki temsil ediyor.

J.S Bach'ın Saraband dansı üzerine yapılan doğaçlama ve Rodoplar'dan anonim bir Bulgar halk şarkısı olan "Çereşko çorna vişniçko" dışındaki tüm parçalar Sert Sessizler tarafından kayıt sırasında doğaçlandı.

Çalışmalarını Fransa - Türkiye hattında sürdüren Anıl Eraslan ile farklı tarzların tanınmış sesi Sumru Ağıryürüyen'in müzikal birlikteliklerinin temeli 2009 yılında atılmıştı. İlk çalışmalarını 2010'da İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi (ISCMS) etkinlikleri çerçevesinde, Eminönü Üstgeçidi'nde kentin sesleriyle söyleşerek sergileyen ikili bu etkinliğin ardından yurtiçi ve yurtdışında çeşitli festival ve konserlerde yer aldı. Farklı alanlardan müzisyenlerle birlikte "Nâzım'a Doğru", "5" gibi projelere de imza atan Anıl Eraslan ve Sumru Ağıryürüyen aynı zamanda çeşitli müzikal alanlarda atölye çalışmaları da gerçekleştiriyor.


Sonraki Kayıt Önceki Kayıt

Blogger tarafından desteklenmektedir.